Zoutwater warmtebatterij

Veel innovators hebben energie-opslag gezocht in allerlei schaarse dure metalen maar het uitgangspunt van de zoutwater warmtebatterij is vrij toegankelijk en er is zeker nooit tekort aan zout of water. Vandaar dat wij als Ecolucht geloven in deze nieuwe technologie. Bovendien is er amper warmteverlies in tegenstelling tot andere batterijen.

Bij een zoutwater warmtebatterij vervoert de ingebouwde warmtewisselaar waterdamp naar het zouthydraat. De drooggekookte zoutkorrels houden de warmte in de batterij meerdere weken tot maanden vast zonder warmteverlies. De warmte kunt u in een later stadium weer eenvoudig terug verkrijgen door het zoutwater weer af te koelen.

Zoutwater warmtebatterij – leverbaar in 2023

Het enige niet onbelangrijke probleem is dat zoutwaterbatterijen nog niet leverbaar zijn. We houden u uiteraard op de hoogte als er mogelijkheden zijn voor levering. Warmebatterijen die wel leverbaar zijn:

Zoutwater warmtebatterij - opmerkingen

Voor een blijvend goede functionaliteit van de warmtebatterij is het van belang dat u 1x per maand volledig oplaadt en ontlaadt. Een zeer veilige batterij zonder brandrisico’s.

Zoutwater warmtebatterij – prijsfluctuaties opvangen

U kunt uw solar omvormer slim instellen dat deze eerst de warmtebatterij vult. Zo kunt u heel slim zelfvoorzienend profiteren van uw eigen energie opslag in tijden met hoge piektarieven. En u wordt minder afhankelijk van het stroomnet.