Warmtebatterij voordelen

Er zijn legio toepassingen waarbij een warmtebatterij een economisch interessante investering wordt. De hoofdredenen blijven een hoger rendement halen uit uw eigen zonnepanelen of windenergie. Als je zelf energie opwekt dan wordt het ieder jaar minder interessant om dit terug te leveren aan het net. En juist interessanter om de energie op te slaan voor eigen gebruik. De salderingsregeling zal steeds marginaler worden. Dus tijd om meer zelfvoorzienend te worden.

We zetten de belangrijkste voordelen van de warmtebatterij op een rijtje:

Batterijen voor bedrijven

U wilt het risco niet lopen dat uw bedrijf stilstaat door stroomuitval. Dit zijn we niet erg gewend in Nederland maar met het overvolle elektriciteitsnet nemen deze risico’s steeds meer toe. Computers, netwerkinfrastructuur maar denk ook aan ziekenhuizen en machines die 24/7 actief moeten zijn.

Warmtebatterijen koppelen met zonnepanelen

Alle genoemde warmtebatterijen zijn uitstekend te connecteren met zonnepanelen. Creëer uw eigen energieopslag en wordt minder afhankelijk van de grillen van het elektriciteitsnet en de gasleveranties. Zeker nu met de subsidieregelingen en de hoge gasprijzen is het een interessant moment voor actie.